Film

Promise

Promise bestaat uit een uiterst gecompliceerde 18 minuten durende longtake, in het zwart wit. Over een broer en een zus die een belofte aan hun vader hebben gemaakt en die onverwachte consequenties met zich meedraagt. We volgen hun in de directe consequentie van de daad die ze gaan uitvoeren. De film Promise werd geselecteerd op het Rotterdams Open Doek Film Festival en getoond op het international short film festival Nijmegen en het Shift Film Festival. Hij werd gerealiseerd door Cinesud en geregisseerd door Guido Coppis. Met in de hoofdrollen Manouk Pluis (zus), Tygo Bussemaker (broertje) en Richard Kors (vader).

Nagalm

Nagalm (categorie horror) werd gemaakt tijdens het 48 hour film project Utrecht 2018, regisseert door Yorn Heijnen. De film gaat over een klokkenluider (gespeeld door Romano Haynes) die zijn eigen bedrijf besluit neer te halen. Hij bestelt een escort (Manouk Pluis) en we volgen hem gedurende de avonduren waar hij zijn grip verliest op de realiteit.

Little man (English spoken)

‘I don‘t know if I’m unhappy because I’m not free, or if I’m not free because I’m unhappy. A story about exploring the self, in the veins of fear and chaos.’ Starred by Siem Steinmann and Manouk Pluis. The idea came from Thijs Bronts, he directed the movie and graduated with it.

Such a Perfect Day

Such a Perfect Day

Sophie (Manouk) is een tiener in de jaren ’60. Wanneer ze gaat verhuizen, gaat ze een aantal dozen in de kelder opruimen. In één van die dozen vindt ze oude 8mm filmrollen, welke gemaakt zijn door een mysterieus familielid met een verborgen en vergeten verleden. De film werd in het najaar van 2017 opgenomen en kwam tot stand in het kader van Pitch Your Project, een initiatief van CineSud en Huis voor de Kunsten Limburg. Tijdens het Shift Film Festival ging de film in voorpremière en werd vertoond op het Limburg Film Festival 2018. Nadien start het distributietraject.

Coquille

Coquille

Coquille is een poëtische roadmovie over de jonge zangeres Elvira Deuntjes (Manouk) die door haar verbeelding, haar onzekerheid wil overwinnen. De film werd gemaakt tijdens het 48 Hour Film Project Eindhoven 2017. Coquille is geproduceerd door Yorn Heijnen Films en Samski Productions. Deze film won diverse prijzen, waaronder ‘Best Actress’ voor de jonge Manouk Pluis (18).

Songerskop

Tijdens een dropping in de bossen van het Limburgse Echt stuit een drietal pubers, Jef, Brian en Fenne (Manouk) op een eeuwenoude mythe: Juffrouw Zonder Kop. Deze verschijning geeft hen de keuze om haar vloek ongedaan te maken of te sterven. Bang voor de dood kiezen ze voor het eerste, maar wanneer haar voorwaarden onhaalbaar blijken, komt de dood toch wel heel dichtbij.

DEAL-Tour de Force

Tour de Force

Ruben, een ongeduldige fietsontwerper rijdt tijdens een te vroeg uitgevoerde testrit zijn e-bike total loss. De veeleisende mentor (Martin van Waardenberg), met wie de jongen weken aan de fiets heeft gewerkt, laat hem vallen. Met hulp van Latoya (Manouk) en Jelmer wordt geprobeerd een nieuw ontwerp te realiseren om te kunnen schitteren op een e-bike evenement.