Theater

SNACKBAR

Snackbar gaat over een urgent en actueel onderwerp dat álle jongeren raakt; elke middelbare scholier heeft weleens meegemaakt dat er grenzen overschreden werden, als slachtoffer, aanstichter of toekijker. Regisseur Timothy de Gilde weet als geen ander beladen onderwerpen bespreekbaar te maken voor jongeren. Snackbar is een schurende voorstelling over loyaliteit, schaamte en de moed die ervoor nodig is om de confrontatie op te zoeken. Hoe is het mogelijk dat niemand ingrijpt als grenzen overschreden worden? Een pleidooi voor opstaan en het doorbreken van de stilte.

SKIN

In Skin bewegen performers Manouk Pluis en Jim Buskens om elkaar heen in een poging één genderneutraal lichaam te vormen. Langzaam vervagen de grenzen, ze verstrengelen tot één geheel waarin je niet meer ziet welk lichaamsdeel van wie is. In deze performance overstijgen de dansers de aangeboren fysieke verschillen en gaan ze op zoek naar het nulpunt van ons menselijk lichaam.

Skin werpt een nieuwe blik op gender en het lichaam. De aangenomen ideeën over wat een mannen- en een vrouwenlichaam is worden opgeschud.

WAANZINNIG GEDROOMD – KLAAS VAAK – DIK TROM                                                         DROOMVLUCHT – SOUND OF MUSIC – CISKE DE RAT